Ekonomiska tehnika efektīvam darbam

2017-11-14
Raksts Dienas Bizness 14.09.2017 www.db.lv: šeit

Izvēloties savam biznesam atbilstošās tehnikas risinājumu, būtiska ir ne tikai iegādājamās tehnikas cena, bet vēl svarīgāk – cik uzņēmējs tērēs, strādājot ar šo tehniku.

Viens no lielākajiem industriālās iekraušanas/izkraušanas un komunālās tehnikas piegādātājiem Alwark Baltijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 10 gadu. 7.septembrī  Alwark grupā ietilpstošais Latvijas uzņēmums Alwark atzīmēja savu nākamo nepārtrauktās attīstības soli – jaunā biroja atklāšanu Mārupē.

Alwark SIA piegādātās tehnikas klāsts ir ļoti plašs un pieprasīts dažādās nozarēs. Uzņēmuma klienti ir ražošanas, loģistikas, ostu, lidostu, komunālās un citu nozaru uzņēmumi. Alwark pārstāv tādus savu kvalitāti visā pasaulē apliecinājušus zīmolus kā Linde Material Handling, Terberg, Konecranes Lift trucks, Mantsinen, Terex-Fuchs, Johnston Sweepers, Kaiser, Rasco u.c.Šogad Alwark ir sācis jaunu darbības virzienu un turpmāk piedāvās arī  kvalitatīvā Zviedrijas ražotāja EcoLog mežistrādes tehnikas tirdzniecību un servisu. 

Ilglaicīga sadarbība ar klientu

“Mūsu uzņēmuma devīze ir Nav pārāk mazu klientu vai pārāk lielu projektu, tāpēc vienmēr saviem klientiem uzsveram, ka neesam tikai pārdevēji, jo ļoti daudz strādājam pie pēcpārdošanas servisa nodrošināšanas. Iegādājoties Alwark piedāvāto tehniku, klienti kļūst par mūsu partneriem. Uzņēmums nodrošina pārdotās vai iznomātās tehnikas apkopju vai nepieciešamo remontdarbu servisu, tai skaitā aizvietošanas iespēju 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā,“ stāsta uzņēmuma valdes loceklis Jānis Esta.

Alwark piedāvā  jaunas un lietotas tehnikas pirkšanu un pārdošanu, īstermiņa un ilgtermiņa nomu, apkopi, remontu un rezerves daļu piegādi. “Apkalpojam vairāk nekā 1280 industriālās tehnikas vienību Latvijā un vairāk nekā 3500 tehnikas vienībām tiek nodrošināts pēcpārdošanas serviss Baltijas reģionā, mums ir vairāk nekā 600 tehnikas vienību nomas parks. Mūsu lietotajai tehnikai ir ļoti plašs izplatīšanas tīkls Eiropā un arī visā pasaulē. Pasūtītāji atrodami arī tādās eksotiskās valstīs kā, piemēram, Dienvidamerikā,” piebilst Jānis Esta, norādot, ka piedāvātās tehnikas un pakalpojumu klāsts aizvien paplašinās.

Piedāvā ekonomiskāko risinājumu

Augstu vērtējot veiksmīgu ilgtermiņa sadarbību ar klientiem, Alwark izstrādā katra klienta vajadzībām atbilstošu individuālo piedāvājumu, piemeklējot piemērotāko un izmaksu ziņā efektīvāko tehnikas risinājumu klientu vajadzībām.

Terberg industriālie vilcēji

Nīderlandes ražotāja Terberg Benchop industriālie vilcēji ieņem lielu daļu pasaules tirgus šajā sektorā, jo spēj veikt darbus, kuru izpildei standarta vilcēju piedāvātās funkcijas nav pietiekamas. “Šie pasaulē tik ļoti populārie “darba zirgi” ar milzu kravnesību nodrošina ātrāku un drošāku kuģu izkraušanu un operatīvu kravu pārvadāšanu. Ostām paredzētie vilcēji veiksmīgi tiek galā arī ar īpaši lielām slodzēm. Piemēram, izmantojot Safe Neck sistēmu, pa rampu var pārvadāt līdz pat 250% smagākas kravas, nemazinot drošību,” stāsta Alwark produktu grupas vadītājs Ojārs Andersons. Svarīgi arī tas, ka Terberg vilcēju manevrētspēja un operatora darba vieta pielāgota darbam ierobežotā teritorijā.

Universālā un ekonomiskā Linde

Alwark pārstāvētais zīmols Linde piedāvā universālu tehniku visu iekraušanas/ izkraušanas un noliktavu darbību veikšanai. Ražotājs seko līdzi pasaules tendencēm un ievieš dažādus inovatīvus risinājumus, kas nodrošina tehnikai izcilu funkcionalitāti un augstu produktivitāti. Linde izceļas ar lielu ekonomisko izdevīgumu, mazāku degvielas un elektrības patēriņu salīdzinoši ar konkurentiem un palīdz paātrināt iekraušanas un izkraušanas procesus, kas savukārt būtiski uzlabo klientu konkurētspēju, jo pārkraušanā darba stundas izmaksas ir ļoti svarīgas. 

Ja uzņēmējs ir tālredzīgs un pievērš uzmanību ne tikai iekrāvēja iegādes cenai, bet parēķina, cik viņam izmaksās šīs iekārtas ekspluatācija, – tad Linde tehnikai konkurentu nav,“ pārliecināts ir O. Andersons.

Baltic Logistic Solutions SIA uzņēmuma vadītājs Latvijā Pēteris Krīvens par Linde tehniku izsakās kā par uzticamu un drošu, uzsverot arī Alwark kā sadarbības partnera profesionalitāti, iesakot atbilstošākos tehniskos risinājumus un nepieciešamības gadījumā operatīvi spējot nodrošināt kvalitatīvu servisu noliktavas tehnikai. 

Alwark pārstāvjus iepriecina tendence, ka aizvien vairāk klientu dod priekšroku tieši elektroiekrāvējiem, kas būtiski samazina ikdienas ekspluatācijas izmaksas. Tuvākā nākotnē paredzams, ka skābes baterijas nomainīs litija jonu (LiION) baterijas, kas vēl vairāk klientam samazinās izmaksas un darba procesu padarīs vēl ražīgāku.

Viena no Linde veiksmīgām inovācijām ir arī Linde Connect sistēma, kas atbildīgajām personām ļauj kontrolēt iekārtas attālināti – sekot tehnikas noslodzei, saņemt atgādinājumus e-pastā par nepieciešamajām apkopēm. Šajā sistēmā ir iespēja katram operatoram iestatīt individuālus braukšanas parametrus, arī konstatēt neakurātu operatora darbu, kas var radīt zaudējumus uzņēmumam.

Terex-Fuchs pārkraušanas tehnika

Pasaulē pazīstamais vācu zīmols Terex-Fuchs, kas ražo hidraulisko tehniku jau vairāk nekā 125 gadus un sevi pozicionē nevis kā ekskavatoru, bet tieši kā pārkraušanas tehnikas ražotājs, ir Alwark nozīmīgs partneris daudzu gadu garumā. 2017. gadā ražotājs var lepoties ar iegūto pasaulē zināmu dizaina balvu iF DESIGN AWARD, F sērijas hidraulisko iekrāvēju jaunajai Fuchs kabīnei. “Alwark ir līderis hidrauliskās tehnikas piegādē Baltijā. Fuchs zīmolu labprāt izvēlas arī tie klienti, kam nepieciešama lietota tehnika, jo šīm pārkraušanas iekārtām ir ļoti saprātīgas servisa izmaksas un rezerves daļu pieejamība,” stāsta šī zīmola Alwark produktu grupas vadītājs Vladislavs Vapalis. 

Viens no Alwark klientiem uzņēmums Tolmets darbojas metāllūžņu pārkraušanā, un tā veiksmīgas attīstības pamatā ir pastāvīgas investīcijas infrastruktūras attīstībā un jaunāko tehnoloģiju ieviešana. Jautāts, kādas ir asociācijas saistībā ar Fuchs tehniku, Tolmets SIA tehniskais direktors Igors Gončarovs min gan pazīstamā vācu ražotāja augsto tehnikas kvalitāti, gan ilgstošo un veiksmīgo sadarbību ar uzņēmumu Alwark, kas spēj būt uzticams partneris konkurētspējīgā vidē.

Hidrauliskie milži Mantsinen

“Kur netiek galā Fuchs, tur varam piedāvāt Mantsinen – augstākās klases hidrauliskos celtņus. Mantsinen ražotājs var lepoties ar pasaulē lielāko hidrauliskā celtņa modeli. Iespaidīgs ir arī ātrums, ar kādu šis celtnis spēj strādāt,”  atzīst V. Vapalis.

Somu ģimenes uzņēmums Mantsinen ir ar lielu pieredzi šādas tehnikas izgatavošanā un izmantošanā. Pirms iekārtu palaist ražošanā, tā 2–3 gadus tiek testēta darbībā un tiek pilnveidota līdz maksimālam drošumam un efektivitātei. Tas izskaidro šī zīmola tehnikas uzticamību. 

Lielākais Latvijā esošais Mantsinen hidrauliskais celtnis – 250 tonnas ar 36 m izlieces garumu – darbojas Rīgas centrālais termināls SIA (RCT), kas ir lielākais stividoruzņēmums Latvijā un nodrošina 30% no kopējā Rīgas ostas kravu apgrozījuma. Tā kā RCT specializējas beramkravu, ģenerālo, negabarīta un citu kravu apstrādē un uzglabāšanā, servisa nodrošināšanai nepieciešama uzticama, ātra un jaudīga tehnika, kurai būtu nodrošināts diennakts serviss un nepieciešamais atbalsts. “Mantsinen tehnika uzņēmumā tika izvēlēta apzināti, jo, tieši pateicoties šim hidrauliskajam celtnim, Rīgas centrālais termināls spēj nodrošināt konkurētspejīgu beramkravu kraušanas ātrumu un izmaksas,” apliecina RCT Ogļu ražošanas departamenta direktors Juris Jirgensons.

Servisa centri visā Baltijā

Alwark pārdodamo vai iznomājamo iekārtu tehniskās apkopes centri atrodas Baltijas valstu lielākajās pilsētās, tāpēc tehnisko speciālistu komanda var ātri ierasties un ar savu aprīkojumu un plašo rezerves daļu klāstu labot kļūmes vai konsultēt par iekārtu pareizu izmantošanu, nodrošinot tehnisko servisu 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā.